Met het beste buitenboordmotorslot kun je veilig je boot op slot leggen!

Dit is het beste slot voor uw buitenboordmotor van 2022

De buitenboordmotor is een van de duurste onderdelen van een boot. Echter wordt deze maar door weinig mensen op slot gezet. Toch is het een kleine moeite na het varen en kan het veel narigheid besparen. Er zijn veel bootverzekeringen die uw buitenboordmotor niet verzekeren zolang deze niet beveiligd is met een CSM gekeurd buitenboordmotorslot. Dit maakt het dus een extra domme keuze om je buitenboordmotor niet op slot te zetten!

De Steady RVS buitenboordmotorsloten zijn in onze ogen de beste sloten. Deze is te verkrijgen in twee versies: Tot 15 PK en vanaf 15 PK.

Het Steady RVS Buitenboordmotorslot (SCM gekeurd)

De Steady buitenboordmotorsloten zijn om meerdere redenen de beste keuze. Het is een buitenboordmotorslot die tijdens het varen kan zitten. Daarnaast is het slot trillingvrij tijdens het varen. Het is van volledig roestvrij staal, waardoor deze niet erodeert. Hierdoor vermindert het niet in kwaliteit.

Beste buitenboordmotorslot

Het buitenboordmotorslot is erg makkelijk te monteren. Je schuift simpelweg het product over de twee knevels, waarna je de koker er omheen schuift en op slot zet. Met dit gemak zet je de buitenboordmotor op slot. Je boot op slot leggen was niet vaak zo gemakkelijk en veilig.

Het slot is SCM goedgekeurd. Dit betekent dat het slot voldoet aan de eisen die het SCM stelt aan de beveiliging van buitenboordmotoren. Dit is een vereiste om je motor te kunnen verzekeren. Zonder een slot met SCM keuring zal menig verzekeraar de aanvraag weigeren. Dit alles samen maakt de Steady het beste buitenboordmotorslot van dit moment. Schaf hem dus zo snel mogelijk aan en beperk al het eventuele ongemak!

Wat is een buitenboordmotorslot?

Een buitenboordmotorslot is een slot waarmee je de buitenboordmotor bevestigd aan de boot. Hierdoor is de motor beschermd tegen diefstal. Over het algemeen is een buitenboordmotorslot erg snel en makkelijk te bevestigen. Veel buitenboordmotorsloten zijn SCM gekeurd. Dit is nodig om een boot te kunnen verzekeren. Zonder deze keuring zal een verzekeraar uw motor niet willen verzekeren, aangezien de diefstal te makkelijk te voorkomen was geweest. Het gebruik hiervan is dus essentieel om uw boot te verzekeren en ongemak te verminderen.

Hoe werkt een buitenboordmotorslot?

Een buitenboordmotor werkt erg gemakkelijk. Zet de pasplaat op de buitenboordmotor, schuif hier de cilinder overheen. Bevestig de sluitdop op het cilinder en draai deze op slot. Dit alles duurt nog geen tien seconden en beveiligt de buitenboordmotor tegen diefstal. Bij het Steady buitenboordmotorslot worden meerdere sleutels en een handleiding geleverd.

Voor andere buitenboordmotorsloten kan dit anders werken. Gelukkig wordt er bijna altijd een handleiding bijgeleverd en kun je gemakkelijk je buitenboordmotor en boot op slot leggen.

Hoe vaak worden buitenboordmotoren gestolen?

Een buitenboordmotor wordt vaker gestolen dan gedacht. Jaarlijks worden er meer dan 1200 boten gestolen en worden er zelfs 2100 buitenboordmotoren gestolen. Dit benadrukt het belang van het gebruik van een buitenboordmotorslot.

Hoe voorkom ik dat mijn buitenboordmotor wordt gestolen?

De diefstal van je buitenboordmotor voorkomen is simpeler dan je denkt. Hiervoor hebben wij enkele tips.

Ten eerste, is het verstandig om een goed, passend buitenboordmotorslot aan te schaffen en te bevestigen. Zo kun jij veilig je buitenboordmotor op slot leggen. Het is belangrijk dat dit een goedgekeurd buitenboordmotorslot is.

Ten tweede, het is verstandig om uw boot uit het water te halen en in een veilige stalling te zetten. Niet alleen is dit verstandiger omdat u gemakkelijker uw buitenboordmotor winterklaar kan maken, ook vermoeilijkt dit diefstal van de buitenboordmotor.

Ten derde, beveilig naast de buitenboordmotor ook de trailer door middel van een trailerslot. Zo kan bij een eventuele inbraak in de bootstalling uw boot niet mee worden genomen door inbrekers.

Als laatste tip kan je buitenboordmotor van de boot afhalen en deze in huis neerleggen. Zo ligt deze op een erg veilige plek.

Conclusie – Gebruik altijd een buitenboordmotor slot om uw buitenboordmotor op slot te leggen.

Een buitenboordmotorslot is een van de gemakkelijkst aan te brengen en een van de veiligste manieren om er voor te zorgen dat jouw buitenboordmotor niet gestolen kan worden. Een van de beste buitenboordmotorslot merken is het merk Steady. Toch zijn er ook tal van andere buitenboordmotorsloten.

Het is belangrijk om een goedgekeurd buitenboordmotorslot te bevestigen op uw buitenboordmotor. Zo kan u nadat u uw buitenboordmotor op slot heeft gelegd, met zekerheid aan de verzekering aantonen dat u een goed slot heeft gebruikt.

Meer lezen? Lees dan hier welke buitenboordmotor voor jou geschikt is.

Populairste berichten

Bas van Strekenburg

Fervent watersporter

Bas is vaak in zijn boot te vinden en probeert hier zijn kennis over te delen met anderen door informatieve artikelen te schrijven.