Is een Apple Airtag waterdicht?

Zo groot als een muntstuk en puur technologie!

Zojuist heb ik de Apple Airtag mogen uitpakken. Het mag wat kosten voor de grootte van het apparaatje, maar deze tracker zit dan ook boordevol met technologie. Het bevat exact dezelfde technologie als die door Zoek Mijn iPhone wordt gebruikt.

Als je dit al vaker hebt gebruikt, dan zal je weten hoe accuraat deze technologie is en hoe enorm goed het helpt bij het terugvinden van je verloren telefoon. Maar is deze technologie waterproof?

De toepassingen van een Apple Airtag

De Apple Airtag wordt voor veel toepassingen gebruikt. Bij de huidige kofferchaos op Schiphol Airport, het tracken van je auto- of bootsleutels, het volgen van je kind tijdens het buitenspelen of tegen diefstal en verlies van andere waardevolle spullen!

Bij sommige van deze toepassingen is het van belang dat de Apple Airtag tegen water kan. Oftewel, dat de Airtag waterproof is. We kunnen je het antwoord alvast geven. De Apple Airtag is, tot op zekere hoogte, waterdicht. In dit artikel leggen we hoe waterdicht dit apparaatje is, en voor welke toepassingen de Airtag gebruikt kan worden.

Is een Apple Airtag waterdicht?

Stel dat je je Apple Airtag via een speciale sleutelhanger aan je (boot)sleutels wilt bevestigen, dan wil je natuurlijk wel weten of deze waterdicht zijn. Het zou zonde zijn wanneer je Airtag het begeeft na de eerste regenbui. Of wanneer er per ongeluk een glas water overheen vliegt. En ook al heb je genoeg drijvers aan je bootsleutelbos zodat deze niet verdwijnt naar de bodem van de zee, je wilt er wel zeker van zijn dat de Airtag dit ook overleeft.

Dat kunnen wij je nu direct vertellen. De Apple Airtag is waterdicht voor het gebruik aan een sleutelbos (ook voor op je boot) of ander alledaags gebruik. Maar de Airtag is niet gemaakt om urenlang metersdiep op de bodem te liggen. Hij is gecertificeerd volgens de bestendigheidsnorm IP67 volgens de IEC-standaard 60529. Dit houdt in dat een Airtag stofvrij en dompeldicht is.

Wat is de bestendigheids­norm IP67 volgens IEC‑standaard 60529?

De Bestendigheidsnorm IP67 volgens IEC-standaard 60529 betekent dat onder gecontroleerde omstandigheden is getest en dat daaruit is gebleken dat het apparaatje tot 30 minuten tot op een diepte van 100 centimeter waterdicht is zonder dat hierbij defecten optreden. Deze waterbestendigheid kan na verloop van tijd afnemen als gevolg van normale slijtage.

Deze slijtage is vaak niet heel heftig, toch zou je dit risico eventueel kunnen minimaliseren door middel van een goed beschermende sleutelhanger of een beveiligd beschermhoesje. Dit is overigens niet iets wat wij hebben bedacht, maar dit hebben wij netjes opgezocht in de productspecificaties op de Apple website.

Kan een Apple Airtag tegen regen?

Een Apple Airtag kan tot dertig minuten lang op een meter diepte onder water blijven functioneren. Hierdoor kunnen we met zekerheid stellen dat een Apple Airtag tegen regen kan.

Daarnaast kun je er dus ook mee douchen, aan je bootsleutels hangen (zolang deze genoeg drijvers heeft dat hij niet naar de bodem zakt), of aan bijvoorbeeld je robotgrasmaaier bevestigen tegen diefstal. De Airtag is dus geschikt voor alledaags gebruik. Ook wanneer hij een beetje nat wordt!

Hopelijk stel je jezelf de vraag ‘Is een Apple Airtag waterdicht?’ voordat je deze in het water hebt laten vallen. Mocht dat onverhoopt toch niet het geval zijn en ligt deze in het water? Geen stress: onderstaande video laat zien dat een Airtag na een tijd onder water nog steeds alle functionaliteiten behoudt.

Is een Apple Airtag waterdicht?

Een Apple Airtag is waterdicht. Het is gecertificeerd met de waterbestendigheidsnorm van IP67, wat betekent dat de Airtag minstens 30 minuten op een diepte van 100 centimeter onder water kan liggen. Volgens deze certificatie zou het dan nog steeds alle functionaliteiten moeten behouden.

Kan een Apple Airtag tegen water, zoals gebruik in de regen?

Ja, een Apple Airtag kan gerust in de regen gebruikt worden. Dit komt doordat deze sensor IP67 gecertificeerd is. Dit betekent dat deze stofvrij en dompeldicht is. Dit is genoeg om tegen regen te kunnen.

Populairste berichten

Bas van Strekenburg

Fervent watersporter

Bas is vaak in zijn boot te vinden en probeert hier zijn kennis over te delen met anderen door informatieve artikelen te schrijven.