Onze ervaring met een Ruddersafe op de boot

Wat is een Ruddersafe?

Een Ruddersafe is een verlengstuk van de motor. Het versterkt de roerwerking van een boot bij een laag toerental. Hierdoor kun je ondanks lagere snelheden toch nog redelijk sturen. Het wordt alleen gebruikt op een buitenboordmotor wanneer je deze ook als roer gebruikt.

Ruddersafe Ervaring

Mijn ervaring leert dat een Ruddersafe zijn werk goed doet. Het bevordert het stuurvermogen van de boot. Voornamelijk bij lagere vaarsnelheden kun je goed merken dat de boot makkelijker manoeuvreerbaar is door de Ruddersafe. Daarnaast verbeterde het onze koersvastheid aanzienlijk.

Course Keeper vs. Ruddersafe

In onze optiek werkte de Ruddersafe beter dan een Course Keeper. We konden niet herleiden waar dit aan lag, wellicht door een gebrek aan technische kennis. Wellicht dat dit ligt aan de varianten die de Ruddersafe biedt. Deze komt namelijk in een variant voor boten tot 6.5 meter, een variant van 6.5 tot 8.5 meter, en een variant voor boten vanaf 8.5 meter.

Bekijk hier het Ruddersafe aanbod op Bol.com!

Populairste berichten

Bas van Strekenburg

Fervent watersporter

Bas is vaak in zijn boot te vinden en probeert hier zijn kennis over te delen met anderen door informatieve artikelen te schrijven.