De 5 beste goedkope noodsignalen voor op de boot!

Welke noodsignalen zijn er voor op de boot en op zee?

Er is een veelvoud aan noodsignalen voor op zee te koop. Maar hoe vind je nou een kwalitatief hoogwaardig noodsignaal. Iets wat potentieel je leven kan redden, is niet bepaald iets waarop je gaat bezuinigen. Toch is er zeker een verschil in prijs. Én, wanneer jij alleen maar door giethoorn vaart, is het niet nodig om een groot arsenaal aan lichtkogels, parachutefakkels en andere noodsignalen te kopen. Speciaal voor jullie hebben wij voor elk soort noodsignaal uitgelegd wat het is. Er bestaan parachute noodsignalen, ook wel lichtkogels genoemd, handfakkels en LED noodsignalen. Daarnaast hebben wij de goedkoopste noodsignalen voor jullie op een rij gezet.

Vergeet niet om regelmatig nieuwe noodsignalen te kopen in verband met de houdbaarheid van deze producten. Deze kunnen levensreddend zijn wanneer ze gebruikt moeten worden. Daarnaast zijn noodsignalen verplicht aan boord van een boot!

Handfakkel

Handfakkels en lichtkogels zijn samen de meest voorkomende noodsignalen die worden gebruikt op de boot. Een handfakkel, zoals de goedkope Comet handfakkel, brandt voor een tijdsduur van 60 seconden en dooft daarna uit. Het is dus handig om meerdere fakkels aan boord te hebben en, wanneer deze ooit nodig blijken, in periodes met korte tussenpauzes af te steken. Het licht heeft een intensiteit van 15.000CD, ongeveer half zo sterk als een lichtkogel. CD staat voor Candela, een graadmeter voor de sterkte van het geproduceerde licht. In tegenstelling tot het lichtkogel noodsignaal, is de fakkel voornamelijk gebruikt op kleine open wateren.

Lichtkogel Parachute noodsignaal

De lichtkogels zijn, samen met handfakkel, de meest voorkomende noodsignalen op de boot. Dit zijn relatief goedkope noodsignalen. Ze worden ook wel parachute noodsignalen genoemd. Dit komt onder andere door het éénmalige gebruik. Lichtkogels zitten in waterdichte kokers. Uit deze koker kun je met één simpele beweging een kogel de lucht in sturen. Als een soort vuurpijl schiet deze lichtkogel de lucht in. Dit lichtbaken blijft dan zo’n 60 seconden in de lucht hangen en is extreem fel. De Comet lichtkogel produceert 30.000CD, hij is dus twee keer zo fel als een fakkel. Des te meer Candela, des te beter zichtbaar! Deze lichtkogels zijn enorm goed zichtbaar, zelfs op klaarlichte dag!

De Comet parachute noodsignaal is voor elk zeewaardig schip een must om aan boord te hebben, ze zijn zelfs verplicht aan boord van een boot! Zelf koop ik elk jaar een nieuw parachute noodsignaal om in het geval van nood voorbereid te zijn! Hieronder zie je de Comet Parachute noodsignaal.

LED Noodsignaal op batterijen

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een LED fakkel op batterijen. Het is niet persé een goedkoop noodsignaal, maar op lange termijn is het een erg goede en goedkopere optie. Dit komt doordat deze fakkel onbeperkt her te gebruiken is. Je hoeft hem dus niet eens in de zoveel tijd weg te gooien en een nieuwe te kopen. Daarnaast is de LED fakkel goed voor zo’n zes uur aan lichtsignalen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de handfakkels en parachute noodsignalen van het merk Comet.

Bekijk hier de oplaadbare LED noodsignalen of ga voor de LED noodsignalen op batterijen.

Een LED fakkel op batterijen is een goede toevoeging aan het arsenaal noodsignalen aan boord. In het begin kan er veel aandacht worden getrokken met de lichtkogels en handfakkels, waarna de aankomende schepen geseind kunnen worden met deze LED noodfakkel met een accuduur van maar liefst zes uur!

Brandblusser van 2KG

Wist je dat het verplicht is om een brandblusser van 2 kilogram aan boord te hebben van een boot? Het is verplicht om een brandblusser van minimaal 2 kilogram aan boord te hebben, zodat schippers en opvarenden in staat zijn om branden op de boot te blussen. Dit kan bijvoorbeeld de motor zijn, maar ook het gasstel en andere elektronische apparaten kunnen brandgevaar opleveren! Daarnaast scheelt het een flinke boete, wanneer je toevallig gecontroleerd wordt! Het is dus goed om deze aan te schaffen, als je toch al bovenstaande goedkope noodsignalen in je mandje hebt!

Populairste berichten

Bas van Strekenburg

Fervent watersporter

Bas is vaak in zijn boot te vinden en probeert hier zijn kennis over te delen met anderen door informatieve artikelen te schrijven.