De nadelen van ademhalen door een snorkel

Er zit een nadeel aan ademhalen door een snorkel, maar weegt dit op tegen de voordelen van een snorkel? Dat er een nadeel is bij het gebruik van een snorkel, betekent niet per definitie dat andere opties dit probleem verhelpen. In dit artikel leggen wij het aan je uit.

De voordelen van ademhalen door een snorkel

We beginnen met de voordelen van ademhalen door een snorkel. Een normale snorkel is namelijk enorm handig om mee te nemen naar het strand voor een snelle duik. Je zet een snorkel snel op en binnen een minuut kun je snorkelend naar de onderwaterfauna kijken. Dit maakt een snorkel een veel ingepakt item en is dan ook het grootste voordeel van een snorkel.

De nadelen van een snorkel

De nadelen van ademhalen door een snorkel zijn dat je niet diep onder water kunt gaan. Je kunt wel kijken, maar zou niet naar iets interessants toe kunnen duiken onder dat de buis van je snorkel vol loopt. Ook kan een hoge golf er voor zorgen dat je snorkel onder water komt. Toch zijn dit relatief kleine problemen, want met een flinke blaas door de snorkel, is deze weer leeg!

Lees hier ook onze vergelijking tussen een full-face snorkelmasker en een klassieke snorkelset!

snorkelset
Een klassieke snorkelset

Populairste berichten

Bas van Strekenburg

Fervent watersporter

Bas is vaak in zijn boot te vinden en probeert hier zijn kennis over te delen met anderen door informatieve artikelen te schrijven.