Raymarine Element 7 HV Review – Keuzehulp

De Raymarine Element 7 HV is een dieptemeter en kaartplotter vervult met zijn extreme precisie een behoefte van zowel watersporters als vissers. Om de grootste vissen te vangen, heb je namelijk de beste hulpmiddelen nodig. En om daar zeker van te zijn, hebben wij de Raymarine Element 7 HV onderzocht en getest.

De Raymarine Element 7 HV is een veelzijdige dieptemeter met een 7″ beeldscherm en een gedetailleerde weergave van de bodem. Deze dieptemeter en kaartplotter in één wordt zowel door recreatieve als professionele vissers en watersporters gebruikt.

Nadat wij deze fishfinder getest hadden, hebben wij de voor- en tegenargumenten op een rijtje gezet. Zo lees jij in deze Raymarine Element 7 HV review of het product aan jouw eisen voldoet.

Let op: Ben je van plan een Raymarine Element 7 te kopen? Kijk dan goed of de bundel inclusief transducer geleverd wordt. De transducer is het onderdeel die de diepte meet, waardoor het van essentieel belang is voor het functioneren van je dieptemeter.

Het merk – Raymarine

Binnen de maritieme sector is Raymarine een ontzettend bekend merk. Het merk is gespecialiseerd in elektronische navigatie- en communicatie systemen voor zowel de pleziervaart als de commerciële scheepsvaart. Hieronder vallen onder andere dieptemeters, GPS-systemen, kaartplotters en andere innovatieve technologieën. Het bedrijf werd in 1923 opgericht.

Raymarine Element 7 Review
De Raymarine Element 7 HyperVision

Een van de bekendste technologieën van Raymarine is de Chirp-sonartechnologie. Deze technologie zorgt voor een betere dieptemeting en zorgt voor betere detectie van vissen.

Een andere technologie waar Raymarine om bekend staat is de ClearPulse Digital Sonar Imaging technologie. Hiermee kunnen dieptemeters van Raymarine een duidelijk beeld weergeven van hoe de zeebodem eruit ziet.

Wat is de Raymarine Element 7 HyperVision?

De Raymarine Element 7 HV is zowel een dieptemeter als een kaartplotter. De letters ‘HV’ staan hierbij voor HyperVision. De ‘7’ staat voor de grootte van het beeldscherm in inch. Dit is ongeveer 18 centimter en naar onze mening is dat groot genoeg om alles duidelijk te kunnen aflezen.

De Element 7 maakt gebruik van verschillende soorten sonar, namelijk DownVision, SideVision en RealVision 3D.

Naast de 7 inch variant, bestaan ook de Raymarine Element 9 en 12. Het voornaamste verschil hierbij is de grootte en de prijs. Naar onze mening is het 7 inch scherm van de Raymarine Element 7 groot genoeg.

Een goede Raymarine Element 7 review zou niet volstaan zonder zowel de goede als de slechte kenmerken te bespreken.

We beginnen met de pluspunten van de Raymarine dieptemeter.

De pluspunten van de Raymarine Element 7 HV

De Element 7 HV heeft een erg helder scherm en een goede kijkhoek. Dit zorgt er voor dat je gemakkelijk vanuit elke hoek op het beeldscherm kan kijken om de gegevens af te lezen.

Daarnaast is de sonar erg goed, mede door de zelfontwikkelde sonar systemen van Raymarine. De Chirp-Sonar, DownVision, SideVision en RealVision 3D zorgen samen voor een ontzettend compleet zicht op alles wat zich tussen de bodem en de dieptemeter bevindt. Al deze sensoren zijn samengevoegd in slechts één omvormer.

De sensoren hebben zowel de Standaard als Hyper functie. Hier komt ook de term HyperVision in de naam vandaan. Het verschil tussen de Hyper en de Standaard functie is de nauwkeurigheid van de beelden en de data die de transducer genereert. De omvormer, of transducer, is het apparaatje die de sonar uitzendt en opvangt.

Een ander sterk punt van de Raymarine Element is het bereik van de standaard en de hyper modus. De Chirp-Sonar heeft een bereik van 274 meter. De DownVision standaard heeft een bereik van 183m. De SideVision en de RealVision 3D hebben beide een bereik van 91 meter. In de Hyper modus hebben ze alle drie een bereik van 30 meter.

Raymarine review

Met deze sensoren kan men zowel naar beneden als opzij kijken en vissen of andere obstakels spotten. Dit zorgt voor zowel een veilige tocht als een goede vangst.

De Raymarine Element 7 HyperVision heeft zowel WiFi als Bluetooth. Dit zorgt er voor dat je op meerdere manieren gemakkelijk kunt verbinden en het systeem kunt bedienen.

Ook bevat de dieptemeter een zonnekap om er voor te zorgen dat de zon niet op het beeldscherm schijnt en het altijd duidelijk te lezen blijft.

Naast een dieptemeter is de Raymarine ook een kaartplotter. Op deze manier kun je je tochten van tevoren uitstippelen en kun je plekken markeren om een volgende keer naar terug te keren.

Wat de Raymarine Element 7 op dit vlak zo bijzonder maakt, is dat het een gemakkelijk systeem bevat om uw eigen kaarten te maken. Heeft u dus geen kaarttekeningen ingeladen, dan kunt u deze zelf maken door middel van het combineren van de sonardata met andere technologie.

Dit laat zien hoe het merk Raymarine de technologie van een dieptemeter en een kaartplotter naadloos combineert.

Raymarine fishfinder en kaartplotter review

De minpunten van de Raymarine Element 7 HV

Een van de mindere punten van de Raymarine Element serie is dat het geen touchscreen heeft. Dit zorgt er voor dat je het systeem met de knopjes aan de rechterkant van het scherm bedient. Gelukkig werkt dit systeem erg goed.

Ondanks dat er geen touchscreen op zit, is de Raymarine Element serie wel waterdicht. De systemen zijn namelijk gecertificeerd met een IP beschermingsklasse van IPX7. Dit betekent dat het systeem 30 minuten tot een meter onder water kan blijven zonder defect te raken.

Een van de redenen voor het ontbreken van een touchscreen kan zijn dat het slechter functioneert, wanneer de gebruiker natte vingers heeft. Als je het op die manier bekijkt, heeft Raymarine een goede beslissing genomen door de Raymarine Element 7 niet van een touchscreen te voorzien.

Raymarine Element 7 Review – Een veelzijdige dieptemeter en kaartplotter met een goede prijskwaliteit

Naar onze mening is de Raymarine Element 7 een goede dieptemeter, mede door de gepatenteerde technologie die Raymarine ontwikkeld heeft en in het apparaat heeft verwerkt. Qua prijs is de Raymarine Element 7 niet de allergoedkoopste dieptemeter, maar dit maakt hij qua functionaliteiten absoluut goed. De prijs-kwaliteitsverhouding is dan ook erg goed.

Vind je de Raymarine Element 7 te prijzig? Bekijk dan onze review met de beste dieptemeters.

Wat maakt de Raymarine Element 7 HV uniek?

Onder andere door de Lighthouse Sport OS, een besturingssysteem dat geoptimaliseerd is voor vissen en erg gemakkelijk te leren is. is de Raymarine Element 7 uniek. Daarnaast heeft het een intuïtieve bediening en heeft het een uniek systeem om uw eigen kaarten in te laden of zelf te ‘mappen’ met behulp van de sonar.

Is de Raymarine Element 7 HV zowel een dieptemeter als een kaartplotter?

Ja, de Raymarine Element serie is zowel een dieptemeter als een kaartplotter. In onze Raymarine Element 7 HV review lees je meer over de functionaliteiten van deze kaartplotter en fishfinder.

Heeft de Raymarine Element 7 HV WiFi of Bluetooth?

Ja, de Raymarine Element 7 HV beschikt over zowel bluetooth als WiFi. Dit zijn de technologieën waarmee de verbindingen van de fishfinder werken. Hierdoor kan de Raymarine een erg stabiele verbinding tot stand brengen.

Hoe moet ik een Raymarine Element 7 HV aansluiten?

Bij het product wordt standaard een installatiehandleiding geleverd. Hierin staat uitgelegd hoe je een Raymarine Element 7 HV kunt aansluiten.

Populairste berichten

Bas van Strekenburg

Fervent watersporter

Bas is vaak in zijn boot te vinden en probeert hier zijn kennis over te delen met anderen door informatieve artikelen te schrijven.