Planeren op het water: Zo komt je boot in plané en op snelheid!

In dit artikel leggen we uit wat planeren is en hoe je boot makkelijker in plané komt. Soms gaat dit door middel van hulpmiddelen zoals een hydrofoil op je buitenboordmotor. Dit is vaak ook de oplossing wanneer je boot niet op snelheid komt.

Wat is planeren?

Planeren houdt in dat je met je boot niet dóór het water vaart, wat veel weerstand oplevert, maar er over. Je zult het herkennen wanneer je zelf een boot hebt. Wanneer je het gas open trekt, zal de punt van de boot omhoog gaan. Dit zorgt voor veel weerstand in het water. Zodra je snelheid krijgt, en je je motor trimt, zal de punt gaan liggen. Je boot gaat dan in plané.

Het proces van in plané gaan noem je planeren. Oftewel, het gaan liggen van de boot waardoor de onderkant van de boot minder water hoeft weg te duwen.

Om dit te visualiseren kun je je inbeelden dat je een plank rechtop door het water duwt. Hierdoor moet je hard drukken, wil je deze plank naar voren bewegen. Houdt je de plan iets schuiner, of zelfs bijna plat, dan zal je merken dat deze veel minder water hoeft weg te duwen. Hierdoor kun je met minder energie de plank makkelijker verplaatsen.

Zo werkt dit ook met het planeren van een boot. Doordat de boot in plané komt, gaat er minder kracht verloren aan het wegstuwen van water, waardoor de boot harder gaat!

Makkelijker planeren met een boot

Een hulpmiddel voor het planeren van een boot is een hydrofoil. Hierover hebben wij meer geschreven in dit artikel over de werking van hydrofoils. In dit artikel lees je ook welke hydrofoils het best zijn.

Een boot verbruikt door een hydrofoil minder benzine, komt sneller in plané, en os makkelijker bestuurbaar. Een hydrofoil wordt vaak gebruikt wanneer een boot moeilijk in plané komt tijdens het waterskiën of wakeboarden. Daarnaast kan een boot makkelijker in plané komen door goed te leren hoe je je motor moet trimmen.

Trimmen van motor voor planeren

Wanneer je met een buitenboordmotor vaart, kun je deze trimmen zodat je eerder in plané komt. Als je een motor wilt trimmen, zodat je sneller in plané komt, zet je de motor laag. Zodra de boot vaart begint te maken, kun je de motor hoger zetten. De boot zou nu moeten planeren.

Hoe hoger je de motor zet, hoe platter de boot in het water komt te liggen. Echter, bij een te hoge motorstand kan de motor lucht gaan happen. Dit heeft dan weer een averechts effect op de snelheid en ligging van de boot. De boot begint dan te stuiteren op het water.

Benzineverbruik van boot in plané

Wanneer een boot in plané komt, is het benzineverbruik een stuk lager. Dit komt doordat het water minder weerstand biedt, wanneer de boot platter in het water ligt. Hierdoor kun je dezelfde snelheid behalen, terwijl de motor minder toeren maakt. Het is dus niet alleen prettiger om in plané te varen, maar ook beter voor in je portemonnee.

Populairste berichten

Bas van Strekenburg

Fervent watersporter

Bas is vaak in zijn boot te vinden en probeert hier zijn kennis over te delen met anderen door informatieve artikelen te schrijven.