Funtube kopen: Dit zijn de beste funtubes voor achter de boot!

Een funtube kopen is een van de eerste dingen die een boot eigenaar met kinderen vaak doet. Een band voor achter de boot is een van de meest gekochte watersportartikelen onder Nederlandse booteigenaren.

In dit artikel bespreken we elke soort funtube die er bestaat, vertellen we wat de beste funtube voor achter de boot is voor één, twee en drie personen én laten we zien wat de beste band achter de boot is voor een groep vrienden. Daarnaast leggen we uit hoe je er voor kan zorgen dat je met minder PK toch een grote funtube kan trekken.

band achter boot kopen

Soorten banden voor achter de boot

Vaak zijn het de kinderen die bij vader en moeder aandringen op het kopen van een band voor achter de boot, ook wel een funtube genoemd. Toch zijn er ook zeker funtubes die het goed doen bij volwassenen, bijvoorbeeld de banaan voor tijdens een vrijgezellenfeestje.

Het assortiment funtubes is bij menig speciaalzaak zo groot dat je maar moeilijk een keuze kunt maken. Ga je voor een banaan achter de boot om te banaanvaren met vrienden, of kies je er toch voor om een van rugsteun voorziene funtube achter de boot te gooien, zodat je er ook op kunt relaxen?

Aangezien het moeilijk is om zonder voorkennis er achter te komen welke band voor achter de boot het beste is, hebben we voor jou alle types en kenmerken op een rijtje gezet in dit artikel. Zo kun jij met zo veel mogelijk kennis een funtube kopen.

Funtubes zijn alleen voor de echte avonturier?

Vaak denken mensen dat funtubes alleen voor de jeugd en de avontuurlijke volwassenen zijn. Dit is echter alles behalve waar. Naast de band en de platte funtube, zijn er tegenwoordig ook sofa funtubes. Dit zijn funtubes waar je rustig op kunt zitten, terwijl de boot je over het water voorttrekt.

Daarnaast heb je natuurlijk ook de spectaculaire funtubes, zoals de band, de Kick Flip en de banaan. Dit zijn de banden die meestal door de oudere jeugd en jongvolwassenen gebruikt worden om met hoge snelheid mee te tuben of te banaanvaren achter een speedboot.

Soms zul je er ook een avontuurlijke vader of moeder op vinden, maar aangezien dit type band vooral voor gestuiter en zo nu en dan een vlucht door de lucht zorgt, zul je deze toch een stuk minder van dit type band zien genieten.

Types funtube voor achter de boot

De types banden voor achter een boot kunnen verschillende vormen hebben. We beginnen met de klassieke typen funtubes, waarna we u kennis laten maken met de nieuwere en gekkere vormen funtubes en het banaanvaren. Wat u ook maar achter uw boot hangt, met de informatie hieronder, weet u zeker dat u een goede geïnformeerde keuze maakt.

  • Klassieke band. Iedereen kent dit type funtube. De band voor achter de boot is een van de meest verkochte watersportartikelen. De banden zijn erg vertrouwd en voor de meeste gezinnen die van watersport houden dan ook de eerste aankoop nadat zij een boot hebben gekocht. Kleine kinderen kunnen hier gemakkelijk in zitten. Een fijn instapmodel is de Jobe Ridge Funtube met pomp. Doordat de klassieke band voor achter de boot erg kindvriendelijk is, maar daarnaast ook zeker spectaculair kan zijn, is dit een funtube die voor iedereen geschikt is. Er bestaan banden voor 1 persoon en banden voor twee personen.
  • Banaan. Ook deze funtube kent u waarschijnlijk wel. Zeer geschikt voor wedstrijdjes banaanvaren om te kijken wie er het langste op de funtube kan blijven zitten. Het is voor veel mensen de eerste kennismaking met de watersport en het gestuiter achter een boot. Er bestaan bananen voor 2 tot 8 personen. Bij een enkel merk zul je zelfs grotere bananen voor meer dan 8 personen vinden. De banaan-serie bij Jobe heet de Jobe Chaser en is erg populair. Hoe dan ook, met de banaan achter de boot zul je enorm veel vaarplezier beleven!
  • Platte funtube. Onze absolute favoriet! In deze Jobe Dropletzit geen opening waar je met je kont in kan zitten. Het is een soort schijf, met aan de bovenkant handvaten. Deze kun je vastpakken terwijl je met je buik plat op de band ligt. Hiermee vlieg je over het water. Doordat deze platte funtube veel oppervlakte heeft, is deze funtube erg geschikt voor een boot met minder PK, ten opzichte van andere watersportattributen, zoals de banaan voor achter de boot of de normale band. Dit komt doordat deze band het gewicht van de persoon beter kan verdelen en daardoor minder diep in het water ligt. Dit zorgt op zijn beurt weer voor minder weerstand, waardoor de boot sneller en makkelijker snelheid maakt. Oftewel, wil je een groot spectakel achter je boot, maar heb je geen krachtige motor. Hang dan een van de platte types funtuben achter de boot! Er bestaan platte funtubes voor 1 persoon, maar je kunt er ook met meerdere mensen op zitten. Een driepersoons funtube is erg knus, maar dit maakt het ook extra leuk! Wie kan er het langste blijven zitten?
  • Platte funtube met vleugels. Aan deze funtube zitten vleugels, waardoor deze bij het door de lucht vliegen net iets mooier terecht komt, maar ook iets langer in de lucht blijft door de aerodynamische vorm. Komt de wind er onder en heb je een goede snelheid te pakken? Dan kan het maar zo dat je met deze meter een aantal meter verder door de lucht vliegt dan dat je met een normale platte funtube zou hebben gedaan. Met een beetje fantasie is het net een vliegtuig achter de boot. Ook voor deze variant geldt het principe van minder weerstand, meer snelheid. Ook deze funtubes hebben varianten voor één of meerdere personen. Een mooie variant is de Jobe Revolve
  • Platte funtube met rugsteun. Deze funtube zorgt voor spektakel én comfort. Ook deze band is relatief makkelijk door het water te trekken door de boot. De Jobe Lunar biedt het comfort van een rugsteun, waardoor het net een drijvende bank achter je boot is. Dit zorgt er voor dat je zowel zacht als hard kunt gaan. Je kunt met deze band rustig achter je boot gesleept worden en lekker zonnen met je kinderen of vrienden, maar je kunt de snelheid ook opvoeren en er mee over de golven schieten! Deze funtubes zijn te vinden in verschillende groottes waar verschillende aantallen personen op kunnen.
  • Sofa funtubes. Deze funtubes maken hun naam waar: comfortabele drijvende banken waar je op kunt zitten en je heerlijk op over het water kan laten slepen. Sommige van deze zijn speciaal gemaakt om op te relaxen, maar sommige zijn ook speciaal gemaakt om hard mee over het water te scheuren! Zo heb je bijvoorbeeld de Jobe Sunray die naar voor en achter stuitert over de golven. Garantie voor een wilde rit en ontzettend leuk om een keer te proberen, zeer zeker ook als volwassene!

Wat zijn de beste funtubes?

Welke funtube voor jou de beste is, hangt af van een aantal factoren. Zo is het verstandig om eerst na te gaan of je een funtube wilt die voor een rustige of een wilde rit zorgt. Zo koop je niet de verkeerde funtube.

Daarnaast is het verstandig om na te gaan voor hoeveel personen je een funtube wilt kopen. Er zijn namelijk funtubes voor één tot en met acht personen. Natuurlijk heb je wel een sterkere motor nodig, wanneer je meer gewicht in je funtube of band achter je boot krijgt.

funtube boot

De beste 1 persoons funtube voor achter de boot

Voor 1 persoon vinden wij de platte 1 persoons funtube voor achter de boot het leukst! Je kunt er op liggen, maar je kunt er ook enorm hard mee over het water stuiteren! In je eentje kun je aan de anderen in de boot laten zien hoe lang jij er op kan blijven zitten! Waar wacht je op? Gooi die 1 persoons band achter de boot!

Onze favoriet hier is de Jobe Breeze Funtube voor één persoon.

Beste 2 persoons funtube voor achter de boot

Met zijn tweeën in de band, lekker tegen elkaar schreeuwen en tegelijkertijd hopen dat de ene er uit valt, terwijl jij sterk genoeg bent om te blijven zitten! In een 2 persoons funtube is plezier gegarandeerd!

Een banaan voor achter de boot is ook erg leuk, maar dit vinden wij meer iets voor 3 personen of meer! Helemaal als meerdere mensen willen funtuben, móet je deze 2 persoons funtube kopen!

Voor een 2 persoons funtube gaan wij voor de Jobe Proton funtube.

Beste 3 persoons funtube voor achter de boot

Dé perfecte tube voor een wilde rit, maar mét comfort! Door de opgeblazen delen in het midden is het makkelijker om er op te blijven liggen. Op deze funtube kun je dus comfortabel achter de boot gesleept worden, maar kun je wel lekker snel over de golven gaan! Je hoeft dus een stuk minder bang te zijn dat je er af valt, maar het blijft even leuk! En is langer op de funtube blijven zitten niet gewoon een stuk leuker? Wij gaan voor een funtube voor drie personen voor de Jobe Scout Funtube.

Grote groepen: Beste funtube voor achter de boot voor meerdere personen

Voor velen is dit toch echt de go-to funtube achter de boot… De banaan achter de boot hangen en scheuren! Een lekker wedstrijdje wie er het langst blijft zitten wordt vaak gedaan. Daarnaast zijn bananen ook hét type funtube voor achter de boot waarmee je je met grote groepen kunt vermaken!

Wij geven persoonlijk de voorkeur aan de vierpersoons banaan, maar je hebt ze ook in grotere varianten om met veel vrienden te banaanvaren! Sommige boten zullen moeite hebben om in plané te komen, wanneer er zo veel gewicht achter de boot hangt. In zo’n geval kan het handig zijn om een hydrofoil op de buitenboordmotor te monteren.

beste twee persoons band achter boot
Banaan achter boot

Een banaan of band achter de boot, met een speedboot heb je sowieso genoeg kracht om de opzittenden er van af te gooien!

twee persoons funtube achter boot
Banaan achter jetski

Ook een jetski heeft genoeg kracht om een aantal personen op een funtube voort te trekken.

Voor families gaat onze voorkeur naar de Swath funtube. Deze vlakke funtube heeft een rugsteun, waardoor hij gebruikt kan worden om op te loungen bij lage snelheid. Bij hoge snelheid kan hij voor een ware strijd tussen de opzittenden kan zorgen.

Het op een banaan achter een boot varen is ook geschikt voor families. Maar omdat wij van mening zijn dat de perfecte funtube voor families comfort én spektakel biedt, kiezen wij in dat geval toch voor de Swath funtube. Waar wacht je nog op: Ga een funtube kopen en ga direct het water op!

Op een correcte manier een funtube achter een boot bevestigen is erg belangrijk, doordat een foutieve bevestiging tot ongelukken kunnen leiden. Lees daarom goed hoe je een bridle, bungee extensie en funtube touw gebruikt.

Kijk je liever zelf even in alle rust verder naar funtubes voor achter de boot?

Kijk dan in het assortiment van Bol.com. Of je nou een banaan voor achter de boot wilt kopen, of toch een band achter de boot wilt gooien, na deze handleiding slaag jij sowieso!

Vond je deze handleiding handig? Deel hem dan met je vrienden! Wil jij meer lezen over watersport? Lees dan ons artikel over waterskiën!

Funtuben kan achter elke boot

Wanneer je een funtube achter je boot wilt hangen, dan maakt dit niet uit wat voor boot dit is. Het kan achter allerlei soorten boten, van achter een groot jacht tot aan een jetski. Dit hoeft je dus absoluut niet te limiteren qua wat je koopt.

Goedkope Funtube achter boot

Veiligheid staat tijdens watersport voorop!

Wat je ook doet, of je nou gaat wakeboarden, waterskiën of op een band achter de boot gaat: Draag een zwemvest en zorg ervoor dat er op de boot iemand extra aanwezig is om te kijken of je nog steeds op de band achter de boot zit of dat je er van af gevallen bent! Heb jij nog geen geschikte zwemvesten voor watersport? Koop dan een zwemvest die speciaal geschikt is voor watersport!

zwemvest hond

Wil je toch liever goedkoper zijn en een funtube tweedehands kopen?

Een funtube tweedehands kopen is mogelijk, maar dit is niet altijd een veilige optie. Het scheelt vaak maar een paar tientjes en komt met vele risico’s – niet alleen op het gebied van veiligheid, maar ook op het gebied van gebruiksduur. Lees hier alles over de risico’s van een funtube tweedehands gebruiken.

Wat is de beste één persoons funtube voor achter de boot ?

De beste funtube voor één persoon is de Jobe Breeze Funtube. Deze funtube is licht in gewicht en kan hierdoor ook gemakkelijk door een kleinere boot getrokken worden. Dit maakt het een van de meest geschikte funtubes voor het voortrekken van één persoon.

Wat is de leukste funtube voor twee personen?

In onze ogen is de Jobe Proton funtube de leukste twee persoons funtube om te gebruiken. Door de rugleuning is het gemakkelijk om te blijven zitten en is het een veilige funtube. Toch biedt het ook zeker veel plezier aan degene die er op zit door op deze band achter de boot te zitten.

Wat is de leukste band voor achter de boot?

Om plezier te hebben in een band achter de boot is de Jobe Thunder een van de meest geschikte banden op de markt. Doordat deze in een driehoeksvorm wordt opgeblazen, wordt deze erg stabiel voortgetrokken. Het is zelfs mogelijk om twee van deze banden naast elkaar te gebruiken.

Wat is een betrouwbaar merk voor een funtube of een band achter de boot?

Geschikte en betrouwbare merken voor een funtube of band achter de boot zijn de merken Jobe, Spinera en Talamex. Deze merken hebben een lange gebruiksduur en zijn veelvoudig getest. Dit zorgt voor een veilige rit over de golven.

Populairste berichten

Bas van Strekenburg

Fervent watersporter

Bas is vaak in zijn boot te vinden en probeert hier zijn kennis over te delen met anderen door informatieve artikelen te schrijven.